Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Friday, 12 August 2011

Preparation Wedding

Hye!

Tibe2 teringat yang kurang dari 10 bulan lagi..aku akan kawen!
Tapi satu ape pon tak pikir..
Hari ni gatal tangan tengok dekor hantaran kat internet..
lepas tu terus aku tensen..
ditambah dengan pening2 lalat sebab belom decide nak guna kaler ape untuk hantaran..
padan muke! padan muke!
Argggh! tidakkkkk...

Time macam ni la aku tak suke..
Berdebar2 takut benda yang di plan tak menjadi..
Pelamin? hantaran? Baju nikah? make up? photographer?
semua belum terpikir nak cari apetah lagi untuk di book..

Ok la...taknak cerite lagi..nanti double triple risau..huh
Nak balik dah..
Bye2..



Thursday, 11 August 2011

Juadah Buke Puase

Assalammualaikum..

Pejam celik pejam celik rasanye kejap je da 12 hari kite berpuasa..
Alhamdulillah Allah masih panjangkan umur untuk merasa nikmat puasa tahun ni..
Best bila dah kat bulan puase ni..
sebab ape..

Yang pertamanye..keje..dapat balik awal..pukul 5..yeay! best..best..
hari biasa bulan biasa..jangan harap la..
kene balik pukul 6..silap2 kene extend overtime pulak..grr!

Balik awal tu memang best..
Tapi..nak meredah jem tu yang tak best..
Alahai..kalau balik keje naik kereta, alamat kematu la bontot..
tibe2..rasa ramai pulak orang kat Malaysia ni..lebih2 kelumpo..
kalau tak jem, memang tak sah..

seronok kan jem macam ni?

Pastu..banyak pulak bazar Ramadhan..
macam2 juadah buke puase yang kite boleh carik..
apa segala mak nenek kuih ada jual..
nasik pon macam tu...semua jenis ada..
sedap dengan tak sedap je la..
Satu je kuih yang aku carik..tapi macam tak jumpa..
bukan macam lagi..memang tak jumpa kot!

Takde ke orang nak jual kuih ni? (T_T) hwaaaa!!

Nafsu makan dengan nafsu membeli makanan kene betul2 jaga..
kalau tak, alamat semua makanan yang dibeli tak habis dimakan..
pastu masuk tong sampah..
membazir...membazir..
agak2..berapa kali dah makanan yang korang beli masuk tong sampah?
peringatan ni untuk diri sendiri jugak la..
beli tak ingat2..ehem!






Wednesday, 3 August 2011

Hangout with Family

Hye!

Sehari sebelum puasa, aku sekeluarga sempat hangout dan keluar jalan2..melilau2 kat johor.
Nama jek orang johor, aku sendiri tak tau pe yang best kat sana.
Kalau orang tanya..
kat johor..ape yang best yek?
senang jek jawapan aku..

ntah la..
hahaha..
ok2..jangan marah ye orang2 johor..

Sehari sebelum puase tu sempat jugak ayah bawak kami jalan2..
ke mana? Tanjung Piai je..
Kalau sape2 yang tak tau pasal tanjung piai ni meh aku cerite.
Tanjung Piai ni memang populer kat johor
sebab ia terkenal sebagai tanah paling selatan kat benua asia.
Terletak kat area Kukup, Pontian.
Nak tau lagi, boleh la google ye.

Sebenarnye..kiteorang sekeluarga (kecuali kakak aku) first time datang sana.
itu pon sebab aku sebok ajak ayah ke sana.
saje nak merasa jejakkan kaki kat tanjung piai tu.
next time kalau orang tanya...
takde la aku jakun sangat kan? hehe

ni gambar jeti yang dekat dengan chalet.

Best sangat jalan2 dengan family sendiri.

Kakak. Mymom. Adik.
Kakak dengan adik dah sama besar da..

Dah lama aku tunggu nak posing kat sini...

On the way nak balik tu sempat jugak kiteorang cari durian.
Al-maklumlah kat kawasan kampung, durian biasanya murah2..
Mungkin rezeki kami hari tu, dah la borong murah,
bro yang jual buah tu siap bagi free cempedak & pisang tanduk.
Rasanye berbaloi la bayar RM27..dapat macam2 dan banyak pulak tu.
Berbaloi-baloi..