Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Tuesday, 27 September 2011

Siboh kitak nangis


Zee Avi - Siboh kitak nangis


Oh Sayang
Siboh kitak nangis
Mulut urang nang kadang kadang jaik


Oh Sayang
Jangan ambik ati

Tok kelak akan pergi
Sik lamak agik
Sik kesah ribut ka guntur ka kilat ka
Kamek akan di sebelah kitak
Mun kitak perlu kamek
Oh Sayang
Udah gik kitak nangis
Kamek sik suka nangga
Kitak patah hati
Oh Sik hal sayang
Dunia tok memang adil
Asalkan kitak jangan lupak dirik
Sik kesah ribut ka guntur ka kilat ka
Kamek akan di sebelah kitak
Mun kitak perlu kamek
Mun kitak perlu kamek...



p/s: teringat dekat membe2 sarawak masa kat Labuan dulu..

Monday, 26 September 2011

sunway lagoon

kisah Sabtu lepas..
credit to embah google


Takde idea nak lepak kat mana..aku dengan member2 decide nak berjimba-jimba kat sunway lagoon..tak lain tak bukan..member2 seperjuangan lepak dan ronggeng dari zaman hingusan..piah n piza..masing-masing bawak partner masing2..aku macam biasa la.. partner tetap..



Gerak dari rumah tak boleh blah..awal..eksited la katakan..padahal dulu masa zaman remaja kat kolej, bukannya tak penah sampai ke sunway lagoon tuh...


Sampai2 sana..kene tunggu kaunter tiket bukak. Datang awal..konon2 takut ramai sangat orang..tak larat nak beratur..padahal bila sampai sana takde la ramai mana pon.. Rege tiket..boleh tahan la..sekali sekala pegi best la..hari2 mati woo..

3 Park (Water Park, Amusement Park & Wild Life Park)
Adult = RM60.00
Child = RM45.00

5 Park (Water Park, Amusement Park, Wild Life Park,
Extreme Park & Scream Park)
Adult = RM75.00
Child = RM60.00

Memandangkan masa kitorang pegi tu ada 4 family day, so nak amik 5 park kunun2 takut la tak sempat main semuanya...last2 pilih yang 3 park je...jimat pun jimat..ye dak?

Paling tak boleh lupa masa aku naik pirate ship..masa nak naik tu memang aku dengan piza dah teragak2..tapi bila memikirkan dah alang2 kepalang kan...nak taknak kene naik jugak la..ape2 pun kalau tak terai..mana nak tau..

nampak cam best je kan..

kepada sape2 yang suke nak terai mainan2 yang pada aku da cukup buat jantung macam nak luruh..boleh terai naik pirate ship ni...haaii.. sekali dia pusing..360 darjah daa..

sekali dia pusing 360 darjah daa..




Tak silap aku pirate ship ni bukan yang macam kat genting tu..yang ni giler la..tak boleh aku nak terangkan mcm mana rasa seramnye.. seram sampai dah xboleh jerit..kalau boleh jerit tu sampai dah tak kuar suara..selain jerit..aku asik mengucap je.. Ya Allah memang takut betul..rasa macam nak tercampak ke bawah masa kapal ni terbalik.. tak nak da aku naik mende ni lagi... sumpah seram! 

piah duduk kat depan aku masa naik pirate ship ni..kalau aku boleh rakam muka piah kan bagus..hahaha lawak2...

roller coaster & tomahawk dia pon syok gak...walawei..puas hati la..berbaloi jugak pegi..

Yang tak bestnye..makanan kat sana mahal..aku sempat beli burger ayam kosong yang tak panas dan tak berapa sedap...harga RM9.00 sebijik.. air RM4.00 secawan.. 

alaa..biasa la..orang bisnes...nak untung..diorang tau yang orang akan beli..sebab lepas orang berendam..mesti akan lapar punya..

aah! tu takde hal la..yang penting enjoy! so, sape yang tak penah pegi..boleh pegi.. dan sape yang dah penah pegi..ape lagi? pegi la lagi..hehe










p/s: mat bangla photographer ada di mana2..jangan risau pasal gambar..anda dalam air pon beliau akan snap..macam2 'pose' yang mat bangla tu akan suruh anda buat..
nanti kat kaunter..sediakan je la RM35 untuk sekeping gambar kalau nak tuntut gambar tu..hehe

mahal la wei! (T__T) sedih tak dapat beli...sob..sob..

Monday, 19 September 2011

sharing for fun!

Assalammualaikum dan hai!


Maybe start next month and next next month.. aku da start nak share preparation for my wedding! Rasanya tak terlalu awal ke? ke...excited lebih???
aaah!.. tak kisah la..saje suke2.. 


sebab nak share ni bukan nak menunjuk2...my wedding pon takde la grand mana pon...saje nak buat coretan untuk dikenang untuk masa depan..


sekarang ni berangan nak buat pomander ball.. and untuk first touch...biasa la..tak menjadi..kikiki


and hopefully..next time..menjadi la ye.. 


tunggguuuu...



Tuesday, 13 September 2011

Lumrah Hidup

Assalammualaikum dan hai semua!


Masih ramai agaknya kat luar sana yang masih berada dalam mood raya. Lagu-lagu raya masih lagi kedengaran di corong-corong radio. Tapi hati dan perasaan aku dah jelak rasanye nak dengar lagu raya memandangkan feel tu hanya datang dalam bulan pose saje.. semangat nak dengar lagu raya bila dah habis pose dah pudar..luntur macam kain batik yang direndam dalam klorok..


Sahabat..Kawan..Friend..


Setiap hari tak kira waktu kita mesti jumpa kawan yang baru..tak kira bangsa tak kira rupa. Dalam hidup aku juga begitu.. Dari zaman sekolah sampai zaman bekerja agaknya dah berapa ramai la kawan yang aku ada..ramai tak terkira.. 
Tapi semua nya lumrah hidup ada kawan yang datang, dan ada kawan yang pergi..
Biasa la kan..dalam hidup, bukan semua benda yang kita nak kita boleh dapat.. Bukan setiap hari juga kita akan rasa gembira n hepi jek...kadang2 mesti ada sedihnye..mesti ada marah n mesti ada gaduh.. its normal..


Bercerita mengenai seorang sahabat..tetibe terkenangkan dengan seseorang yang senang aku  panggil 'dia'. Biarla aku guna gelaran 'dia'..Meskipun hanya gelaran yang aku gunakan, mesti ada yang boleh teka siapa.. Kawan2 yang lain jangan terasa hati ye.. Kamu yang lain tetap aku sayang..besties forever~


'dia' aku kenal sudah dekat 11 tahun..dan betul2 rapat sejak setahun lepas setelah kami berjumpa di Times Square..


Dipendekkan cerita 'dia' selepas ini takkan aku jumpa setiap hari..teman cit cat..gossiping.. luahan tak puas hati..dan yang penting 'makaroni sup + sup kaki ayam'..semuanya akan jadi kenangan..


sedih~


.
.
.
.




Rasanya sedih tu akan hilang dibawa arus masa..tapi tak tahu bila.. aku kena jadi 'aku' yang dulu2...aku yang dah takde bestfriend kat opis..aku yang hidup cume ada cikdear..


Lepas ni dah takde yang akan sound aku :


 " awak dengan 'dia' dah macam lesbian la.." 


atau


 "senang, lepas ni awak kawin je la dengan 'dia'.."


....