Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Wednesday, 30 November 2011

sepetang di Penang



'

























p.s bangunan-bangunan kat penang sangat cantik. syok kalau bleh shoot wedding picture kat sini..







Tuesday, 29 November 2011

Hatyai

Salam Maal Hijrah semua!

ingat tak entry planning for holiday yang aku post hari tu? haa.. nasib baik jadi planning tu. pegi dekat2 jek..jauh2 tunggu tahun depan plak. Kali ni aku holiday kat Hatyai! yeay! best..best..

ni kira cuti-cuti koboi. hehe nama pon dah koboi.. pegi pon sekejap je la. 2 hari 1 malam..

Destinasi pertama khlong hae. ambil masa dalam 20 minit dari danok kalau naik kereta sewa lah.. tempat ni lebih kurang macam pasar tamu kat sabah. banyak barangan bundle boleh carik kat sini. tapi bukan takat barang bundle je..barang-barang lain pon ade..

kasut bundle.
pasar pagi


gerammm tengok ketam & udang kat sini..kalau la rumah dekat dan boleh masak..lama dah aku borong menatang ni

dah habis memborong kami teruskan perjalanan ke hatyai. dari sini lebih kurang 30 minit untuk ke hatyai. kos perjalanan dari danok ke hatyai cuma 1000 baht. murah ke mahal? ni dah campur driver kene tunggu 3 jam kat khlong hae then baru shoot ke hatyai. naik toyota yaris tu..


kat Hatyai..berenti kat Lee Garden Plaza. cari hotel berdekatan Lee Garden dan dapat yang murah.. hanya 550 baht sahaja. 


area Lee Garden memang strategik sebab terletak kat tengah2 bandar. nak makan, berjalan n nak cari transport awam memang senang. takde masalah.

Yang best kat plaza ni dia punya idea market. macam2 souvenir DIY ade. kretip...cantik2 belaka.. 

idea market

mancis untuk souvenir

sepit rambut
menu for lunch!
 after lunch, jalan2 kat bandar Hatyai before pegi floating market. naik tuk tuk dari bandar ke Floating Market. yang ni aku tak ingat berape kene charge..tapi bayar sekali untuk ke night market. (bandar - floating market - night market)
tuk tuk


air dalam bekas tanah liat.
kuih ni sangat comel. tak sampai hati nak makan..
sushi
berani mau cuba? hehe geli!





gambar ni je yang sempat amik. lepas tu dah penat dah.. pagi esoknye tros gerak balik kl. anyway, even hatyai tak sebest bandar kl, tapi aku hepi dapat tengok budaya & cara hidup "tempat orang".











p.s ade plan nak datang lagi sebab nak cuba massage Thai. menyesal tak sudah sebab tak sempat nak pegi massage. hmmm..






Wednesday, 23 November 2011

planning for holiday!

sempena cuti awal muharam ni mesti semua orang dah siap2 plan cuti2 malaysia kan? kebetulan pulak cuti jatuh pada hari ahad dan extend ke hari isnin... pergh..memang best kalau sape2 ada plan nak berjalan cuti ni..

aku teringin sangat nak pegi holiday ala-ala backpackers. macam best je.. tak payah nak bawak beg banyak2..  bawak ape yang perlu pastu redah je tempat yang nak pegi tu..baru adventure!

  
beg beso, kamera seketul..
planning dah ade.. hopefully segalanya berjalan lancar.. takde aral melintang sampai la ke sana.. 

destinasi? to be continue in next entry! =)


mood: eksited giler!









p.s teringin nak pegi travel macam dalam destinasi bajet



Tuesday, 22 November 2011

my new layout




testing new layout..
hehe
2 hari buat baru siap..
ada lagi yang tak ok
& banyak code yang hilang
hmmm..














p.s curi2 time keje nak edit belog. hehe .




Wednesday, 16 November 2011

extra busy

lama rasanya tak menghupdate belog ni..
dah bersawang2 rasanya..
sebulan lebih aku terlalu busy..
tak sempat nak main2 waktu keje
geli kan dengar? bajet pekerja berwibawa..haha!

betul...nak bukak pesbuk pon kadang tak sempat..
kesukaan aku untuk menstalker dah lama aku hentikan disebabkan kekangan kerja ini..
aiseh! rindu nak main2 macam dulu..
enjoy je rasa..

boleh tak nak duduk rumah goyang kaki tapi duit masuk?
ade?









p.s pagi tadi aku sakit hati dengan kucing jiran..curi2 masuk dalam rumah dan cuba untuk makan hamster aku. dosa tak kalau aku tolak kucing tu dari tingkat 8?



Tuesday, 1 November 2011

yeay! already 6months..



tak sangka pejam celik pejam celik
dah 6 bulan rupanya kami bertunang..


Alhamdulillah..

Semoga Allah panjangkan jodoh kami hingga ke akhir hayat

Amin