Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Thursday, 19 April 2012

Mini Signage from Scrap@perclip

Assalammualaikum..

Alhamdulillah..semua persiapan berjalan lancar.. tinggal lagi seminggu je.. sangat tak sabar nak tunggu minggu depan sebab sekarang ni da start nervous dah.. dapdupdapdup..

ok. masih ingat lagi tak aku menang giveaway hari tu? Kalau tak ingat boleh refer sini -Hooray menang Giveaway  parcel dah pun sampai pagi tadi... seronok sebab cik Farah buat cantikkkk sangat okay!

Meh review hasil kerja tangan dari tuan punya Scrap@perclip..

Abai kan segala sepahan di atas meja.. :p

Close up
 curik gambar dari Scrap@perclip sikit.. :)








Kaler purple memang gojes! lagi gojes sebab ada tangan kretip yang buat! sangat puas hati..

suke suke sukeeeee~


p.s Kawan2 yang nak cik Farah buatkan signage macam ni boleh pegi ke website Scrap@perclip.. bukan signage je cik Farah boleh buat.. macam2 lagi.. semuanya cantik2..

Bagi kawan2 yang datang time majlis nanti.. jangan lupe sign sikit kat GuestBook aku tau!




With ♥
Pikot




Monday, 9 April 2012

Walimatul Urus





Kepada semua yang mengenali saya.. 
dijemput hadir
pada 28 April 2012
hari Sabtu
Lokasi : Felda Bukit Besar, Kulaijaya, Johor 




Borang Permohonan Nikah dah settle!

ada lagi 2 minggu 4 hari lagi.. debaran makin terasa..makin hari makin tensen.. tapi tak tahu la apa yang ditensenkan tu.. takut hantaran tak sempat siap.. takut door gift tak cukup..takut make up tak cantik... 

tak suka macam ni! tak sukeeee..

...........................................................................................................

ada beberapa part yang aku boleh lega.

Borang permohonan nikah. 
dah settle. itu pun di atas pertolongan ayah. mana taknya, masa hari nak hantar borang tu macam-macam benda yang tertinggal. careless!! 

nasib ada ayah tolong settle kan.. kalau tunggu aku, tak settle-settle lah jawabnya.. tenkiu ayah! pasni ayah tolong book kan tok kadi pulak ye! hehe

dah lama tak menulis jawi..
Cuti kawen.
hari ni baru buat sebenarnya dan dah approve pun.. ♥ straight 2 minggu. ni antara part yang paling aku suka. lepas cuti..cuti..haha. tak boleh nak gelak sangat sebab tahun ni cuti aku da tinggal ciput. silap-silap haribulan, raya aku cuti kejap jek. 
aiseh!




* Ya Allah, Kau permudahkan la segala urusanku.. 


Regards,
Pikot



 


Tuesday, 3 April 2012

3 Minggu lagi..!

 
Uwaaaaa!! dah lama betul tak menulis kat sini.. baru ada masa nak menjengah ni ha..jangan kata habuk..labah-labah pun dah beranak pinak dah kat sini..
 
 
...............................................................................................................
 
 
Last time masa aku dok eksited menghitung tarikh nikah..rasanya ada 3 bulan lagi... 
 
"3 bulan lagi kot..lama lagi.." 
itu la benda yang aku selalu akan cakap.
 
rileks..santai..
preparation buat sikit-sikit dan masih malas-malas lagi... dah tau sebab lambat lagi kan..so, hati pun berlagu riang la...haha 
 
aku sebenarnya bukan tak eksited.. tapi tiap kali pikir pasal wedding...aku jadi susah hati.. aku suke tengok blogger yang kretip2 DIY barang-barang kawin.. ada yang setahun sebelum dah prepare..jahit tu jahit ni.. best.. tapi maap la..aku dah cube mengkretipkan diri..tapi memang tak kretip! so..ape yang aku buat..semuanye ready made dari kedai..hehe
 
senang dan tuntas!
 
tik tok tik tok..! tengok jam..tengok kalendar..
 
 
 
3 Minggu lagi???
 
sekarang semua rasa aku rasa..macam seram sejuk..sakit perut..ape lagi? 
bila jumpa orang..ramai yang tanya 
 
" dah berape percent siap?"
 
.....
 
xde jawapan..
aku pun tak tahu berape percent dah siap..
adalah lebih baik jangan tanye.. :)
 
 
doakan semuanya berjalan seperti yang dirancang..