Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Saturday, 23 June 2012

positif




Alhamdulillah.. rezeki dari Allah untuk kami suami isteri.. memang kami berdua plan nak ade anak awal. Allah makbulkan doa kami. tak sampai 2 bulan kawen.. aku dah disahkan mengandung. Semoga kandungan aku ni baik-baik je dan dikurniakan anak yang sihat..amin..

***
semalam buat check up dekat klinik tapi sebab masih baru dan awal, baby tak nampak sangat.. tak pe lah.. yang penting doktor kate baby ok.. :)

tetibe teringat wish besday en.dear last month..beliau wish besday kali ni nak hadiah anak!


masa tu aku mampu gelakkan jek. ye la.. kalau benda..boleh la carik kat mana2.. dah kalau anak? usaha dan doa je la.. 


sekarang..dah pregnant punnn..
nampaknye tahun depan la aku boleh bagi hadiah yang dear idam-idamkan ni.. :)

aku memang eksited..heepii sangat..tak sabar nak tunggu perut membesar dan membulat.. rasa macam comel je kalau ade perut bulat.. *perut bulat ade baby ye yang comel bukan perut bulat boroooi..hehe

itu saje perkongsian untuk hari ni.











 

Wednesday, 6 June 2012

popia lagi..

Assalammualaikum!

popia...popia... ada sape-sape nak beli popiaa?? 1 singgit.. 2 bijik 3 hengget..


semalam sampai je rumah cepat-cepat siapkan bahan-bahan untuk buat popia.. tapi tak sempat jugak nak buat berbuka.. dapat makan pun selepas berbuka.. yang penting layann.. sedapppp sampai jilat dinding rumah ...ummmpph..yummy..yummy.. 
*eksen memang kene lebih sebab hasil air tangan sendiri kan... :p

 

resepi credit to chef hanieliza..
nampaknye gambar yang atas lagi nampak menarik..





p.s thanks to dear yang bantuin aku menggulung popia ni .. :)




 

Tuesday, 5 June 2012

popia ooo popia

sempena bulan rejab ni.. mesti ramai yang berlumba-lumba nak puasa. sama kes macam aku. insyaallah masuk hari ni.. hari ke 5 aku berpuasa.. tapi celup-celup jugak la.. hari ni puasa.. esok plak tak puasa.. luse puasa balik..

****
aku memang sejak azali kalau berpuasa mengalahkan orang mengandung.. macam-macam yang aku teringin.. kadang-kadang ntah ape-ape je.. tapi perut punya pasal.. aku ikutkan je la.. sebabnya tekak aku kan..kalau tekak orang lain.. aku buat do-no je..

pagi tadi gatal tangan dok scroll dok google-google jumpa pulak resepi popia goreng. aku tau..kalau mana yang da expert tu.. pejam mata pun boleh buat popia goreng..tapi bagi aku.. yang memasak tak berapa nak expert ni.. kene try and error dulu.. masak pun ikut buku resepi bulat-bulat..

sebabkan terlalu nak makan bende ni.. pujuk dear pegi tesco lepas balik keje. kene pujuk okay.. sebab beliau malas nak singgah mana-mana lepas balik keje. siap tanya "awak mengidam ke?" aku jawab " haah, mengidam nak buke pose.." 

apsal ek.. bile teringin jek..kate mengidam.. bila kite iye kan mesti dapat soalan cepumas "dah ada isi ke?"..haha tapi kalau ada pun ape salahnye? asik membela hamster je.. nak jugak try bela budak.. hehe

dah melalut pulak. berbalik pada popia tadi.. harap-harap popia aku menjadi petang ni.. kalau menjadi..boleh bukak kedai la lepas ni. hikhikhik

hokey..selamat berjaya sapikot!!



#Alahai~ lambatnye pukul 6petang..rasa macam berjanggut tunggu jam bergerak hari ni..sekarang baru pukul 4.36petang. Haaish!




 

Monday, 4 June 2012

s.a.y.a.n.g k.a.m.u

#we love each other very-very much~


terima kasih Ya Allah kerana kau telah temukan jodoh yang terbaik buatku.

kepada incik kekanda,
sayang kamu ketat-ketat.  semakin hari rasanya makin sayang sama kamu..


itu saje untuk hari ni.