Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Monday, 22 September 2014

LAZADA-Autumn Steriliser


Assalammualaikum,

Ini pengalaman pertama belian online dengan LAZADA. Aku dapat grab Autumn Steriliser dengan harga RM91 include postage. Haaaa... murah giler!

Rata-rata survey kat online RM100 paling murah. In fact kalau pergi kat baby fair pun diorang offer RM119.00.

So dah jimat da kat sini. Tinggal lagi beberapa item je yang nak beli. Super eksaited nak try.. tak payah ler nak merebus bagai. Dulu gigih merebus. Sekarang aku dah malas da..

Item ni beli online dan bayar COD. Yang tak bestnya Ta-Q-Bin ni hantar sampai entrance building office je. Tak macam poslaju..hantar sampai depan meja (kat opis baru ni takde receiptionist..meja pulak dekat dengan pintu..thats why posmen hantar sampai depan meja.. hehe)








Wednesday, 10 September 2014

Ke Cameron Highland Ke Kita


Trip 5,6 & 7 September 2014

Trip ni sempena ikut incik dear jamboree kat Cameron Highland. Jamboreenya 1 hari je. dah terlajak sampai sana.. extend la lama sikit. Pastu dah alang-alang book homestay 3 bilik.. ajak la sekali family aku (kakak & parents aku). Plus ada lagi satu family.. Membe aku dengan laki dia. Actually kalau ada jamboree aku dengan kak ena ni memang selalu join tu pun kalau tempat jamboree tu best la.

We all stay kat sana 3 hari 2 malam. Dapat cari homestay kat Carnation Apartment, Tanah Rata. Yang bestnya apartment tu eksklusif untuk muslim sahaja. So takde la was-was nak masak. Lepas incik dear kawtim dengan owner dapat la rate RM210 per night.

Sebabkan aku import mak aku datang bercuti ke CH ni.. dia la yang jadi chef. Tak best makan kat luar katanya. So malam tu jugak lepas sampai..kitorang borong barang untuk masak. Dari minyak, gula, garam.. semua la.. complete set untuk masak. Nak cari sayur memang takde masalah sebab kat CH memang dah syurga sayur. Nak cari barang-barang yang lain tu.. jumpa lah jugak PASARAYA JIMAT kat area Brinchang.

Semua ada kat situ. Dont worry. Tapi sebab dah lewat..mak aku masak sambal sardin, telur dadar ngan sayur je. Heaven!! makan time sejuk-sejuk... perghhh!

Esok pulak..mak aku masak ayam masak lemak. Rupanya lebih kurang macam kari..tapi takde serbuk kari. haaa.. whatever! 

Gambar-gambar yang sempat di ambil..
























p.s: last time pegi CH, pasar malam kat Brinchang tu ada hari sabtu je. Ni baru tau hari jumaat pun ada pasar malam. Murah-murah. Better borong kat pasar malam kalau nak cari yang murah.


Sampai jumpa lagi ya CH.




Tuesday, 9 September 2014

Dhiya Izzaeem





You grown up too fast my sweetheart.

zaeem.. Bulan ni genap 1 tahun 7 bulan.
still ibu belum dengar panggilan ibu yang kerap.
Asik 'ayah' je yang disebut..
Pegang telefon sebut 'ayah'..
masuk pintu rumah..orang pertama dia panggil ayah..
Bila la..awak nak panggil 'ibu' selalu..

Hari ni hari kedua ibu tak jumpa zaeem
konon-konon nak try tinggalkan awak dengan nenek..
tapi dah dua hari berturut ibu asik mimpi zaeem..
ibu rindu betul dengan zaeem..

Petang ni jugak ibu amik zaeem
dah tak tahan dah rindu dengan budak omei sorang ni..

see u soon baby.
muaaahhhh




Monday, 8 September 2014

Monday-sick





Hidup ni memang ada susah senang
semalam suka-suka
Belum tentu..hari ni pun suka-suka jugak.
Sejak da macam ni
sensitip dah tahap high level
seriously.. i hate this feeling





Monday, 1 September 2014

31 Ogos 2014

Assalammualaikum,

Pagi 31 Ogos 2014.

Selamat Hari Merdeka!!!!!














p/s: Gigih bangun pukul 6 pagi. Bersiap..naik train semata-mata nak sambut merdeka! Best experience ever. Bile balik rumah..semua lepak..membuta tak ingat duniaaaa..hehe

Will come again next year.. InsyaAllah.

 
Love,