Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Monday, 15 July 2013

zaeem 5 bulan

Assalam,

13hb Julai 2013 hari Sabtu. zaeem dah genap 5 bulan. 

Budak ni la yang selalu buat ibu 
cepat-cepat nak balik keje..
cepat-cepat nak sampai rumah..
dalam kepala pikir pasal zaeem je..
kalau boleh taknak balik lambat..
sebab kesiankan anak manje ni..

biar penat macam mana pun..
nampak je muke zaeem..hilang semua penat..



habit baru..bile dah masuk 5 bulan

Alhamdulillah..
Syukur..
Terima Kasih Ya Allah



Friday, 12 July 2013

Kos Bersalin di Hospital Kerajaan


Assalam,

Entri ni patutnye kene tulis lepas bersalin hari tu. Tapi ni anak da nak masuk 5 bulan baru terhegeh2 nak hapdete.

Ekceli tengah kemas-kemas meja opis tadi..tetiba ternampak resit hospital. So tak tahu nak simpan kat mana & nak buat kenangan.. tu yang terus nak letak kat sini.

Dulu masa nak bersalin, survey jugak berapa kos kalau bersalin normal. tapi tak jumpa pun. Aku ni kerja swasta..rate tak same dengan mereka yang kerja gomen. rasanya kalau keje gomen ni tak payah bayar kot. 

so nak tengok berapa kos yang aku kene bayar hari tu.. boleh refer gambar kat bawah ni:


Bayaran cagaran hospital
Resit
Murah kan? totalnya semua RM25 jew. ni sebab amik kelas 3 punye wad.

Alhamdulillah..service ok sangat..lagi2 yang kat labor room.

Ok. itu saje untuk hari ni.


Wassalam,

Wednesday, 10 July 2013

1 Ramadhan 1434H


Assalam,



Pejam celik pejam celik dah masuk da bulan Ramadhan. hari ni hari pertama aku berpuasa sebagai seorang ibu. Tahun lepas merasa la jugak berpuasa time preggy. Agak parah jugak la sebab masa preggy asik nak mentekedarah je kejenye.. Extreme punya lapar. bayangkan lah..

Sekarang ni experience nye da lain. Anak da pun keluar dan semakin membesar. Dah banyak akal da pun. Tapi sejak 2 hari lepas tak tahu la kenapa asik merengek je kejenye. Bukan aku nak mengeluh, sebenarnya aku kesian dengan Zaeem tu.. tak tahu ape puncanya. Tengah tido pun menangis. Dah puas cube carik punce kenape die macam tu.. tapi sampai hari ni tak tahu kenape.

Tapi da kurang sikit merengeknye pagi tadi. Mungkin die tau yang ayah dengan ibu die nak puase esok. Tapi yang tak syoknye Zaeem kejut awal sangat pagi tadi. Pukul 3 pagi. Set jam pukul 4.30pagi.. kelat jugak la nak bukak mata sebab da terbangun sejam setengah awal...

Lepas sahur..terlajak tidur..

nasib budak debot ni kejut ibu.. kalau tak, tak pasal2 je aku amik cuti hari ni. 
ehh, kejut bersebab ye..sebab buntut die ada isi.hahaha

padan la dalam mimpi macam terbau something.. :P



lagi 3 hari zaeem genap 5 bulan.. 


Ok, Selamat Menunaikan Ibadah Puasa. :) 
Semoga setiap amalan kita diterima Allah SWT.
Amin.



Friday, 5 July 2013

s-card member sale

Assalam,

Memandangkan hari hari jumaat dan s-card member sale jatuh plak pada hari yang same..bukan main ramai para-para manusia kat sogo ni.. luar biasa weh.. bukan aku xpenah pegi time sale kat sogo ni.. tapi mungkin sebab S-Card Day.. tak tahu nak kate ape la..

Dipendekkan cerita, setakat hari ni.. aku masih boleh kawal lagi nafsu shopping time sampai tu. niat memang nak cari breastpump untuk kakak n puting botol susu untuk zaeem je. da sampai sana.. buat-buat la taknak amik selain 2 barang tu.. tapi tup-tup tersambar jugak la baju untuk zaeem.. tu pun kawal lagi.. amik sikit je.. kalau tak, mau 2-3 bakul aku hangkut.

pastu careless sangat. padahal aku da cek betul2 barang yang aku nak beli tu. setengah jam queue..siap belek-belek puting tu... akhirnya bile da sampai opis.. hah.. amik ko.. salah puting la plak.. macam mana ntah boleh tak perasan perkataan "anti-colic" tu...

stress.

nak pegi tukar? rasa malas da nak meredah lautan manusia tu..

balik ni kene try n error..boleh muat kat botol tommee tippee yang biasa tu tak..

puting tommee tippee yang tersalah beli.
                                              

Rasa rugi sangat time aku cari breastpump (masa preggy dolu2) tak dapat plak harga macam ni. Daripada RM199 jadi RM99... Kecewa jugak la.. Tapi ni memang rezeki anak buah aku la dapat yang murah...

Seronok. Tapi still tak puas.

Nak shopping baju baby...Baaanyak2

Kalau ikut hati nak beli banyak2. Konsep aku..biar murah tapi cantik. Almaklumla.. Aku ni bukan mewah sangat. Nak beli yg mahal pun..sanggup kumpul duit dulu..huhu


PS ibu bukan mengeluh ye zaeem.. Anything for you sayang..lap lap youuu ribu2 lemon..muah2x