Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Wednesday, 3 August 2011

Hangout with Family

Hye!

Sehari sebelum puasa, aku sekeluarga sempat hangout dan keluar jalan2..melilau2 kat johor.
Nama jek orang johor, aku sendiri tak tau pe yang best kat sana.
Kalau orang tanya..
kat johor..ape yang best yek?
senang jek jawapan aku..

ntah la..
hahaha..
ok2..jangan marah ye orang2 johor..

Sehari sebelum puase tu sempat jugak ayah bawak kami jalan2..
ke mana? Tanjung Piai je..
Kalau sape2 yang tak tau pasal tanjung piai ni meh aku cerite.
Tanjung Piai ni memang populer kat johor
sebab ia terkenal sebagai tanah paling selatan kat benua asia.
Terletak kat area Kukup, Pontian.
Nak tau lagi, boleh la google ye.

Sebenarnye..kiteorang sekeluarga (kecuali kakak aku) first time datang sana.
itu pon sebab aku sebok ajak ayah ke sana.
saje nak merasa jejakkan kaki kat tanjung piai tu.
next time kalau orang tanya...
takde la aku jakun sangat kan? hehe

ni gambar jeti yang dekat dengan chalet.

Best sangat jalan2 dengan family sendiri.

Kakak. Mymom. Adik.
Kakak dengan adik dah sama besar da..

Dah lama aku tunggu nak posing kat sini...

On the way nak balik tu sempat jugak kiteorang cari durian.
Al-maklumlah kat kawasan kampung, durian biasanya murah2..
Mungkin rezeki kami hari tu, dah la borong murah,
bro yang jual buah tu siap bagi free cempedak & pisang tanduk.
Rasanye berbaloi la bayar RM27..dapat macam2 dan banyak pulak tu.
Berbaloi-baloi..



2 comments:

  1. ak pun same..klu aorg tny ape yg besh kt johor..ak ckp entah.... xpun ak ckp rumah ak..hahaa

    ReplyDelete
  2. Tu la rasanya Johor da takde tempat best..
    Danga Bay pun da tak macam dulu..
    yang paling best, dok kat rumah sendiri ler..hehe

    ReplyDelete