Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Monday, 17 March 2014

Cara nak reset phone SONY- Lupa pin lock number

Assalam,


Hai laaa.. nak dijadikan cerita.. aku tolong settingkan henpon ofismate aku.Yelaa.. diorang nak jugak merasa ada whatsapp, pesbuk bagai..

Kira aku ni bukan la pro sangat. tapi boleh laaa.. setakat kakak-kakak kat opis aku ni ada problem dengan henpon.. InsyaAllah la aku boleh bantu.. 

hehe.. kembang hidung jap..

ok back to the story.

Ofismate aku ni dah sibuk suruh setting, pastu dah last2 nak suruh buat pin lock plak. Katenya anak dia suka godeh henpon dia.. so nak letak pin code biar anak dia tak boleh godeh..

ok.. nak letak pin lock.. aku buatkan..
Siap ada pesanan penaja lagi "karang dah buat password ni, jangan salah masuk password..susah nanti nak reset"

siap.

tapi.. tak sampai 5 minit, dia datang balik kat aku bagi tau "apsal tak boleh masuk password ni?"

aahhh sudah.. aku baru je pesan kat dia tadi..

retry sampai 35 kali. password yang dia letak sebelum ni tak boleh nak masuk. Pening kepala aku.

nak suruh pegi sony centre kesian la plak.. kawan tu baru je beli henpon.. hahaha ok. aku memang tergelak depan2 dia. lepas tu aku cuba la cari info-info berguna nak tolong kawan aku dek henpon dia yang tak boleh nak masuk homepage sebab password incorrect.

Godeh punya godeh.. jumpa jugak cara nya. Sapa ada masalah macam ni boleh follow step ni. Step ni more kepada nak reset phone:

1. pergi ke www.sonymobile.com atau click SINI
2. Click download update services


3. Install kat desktop
4. lepas tu dia ada keluar benda ni



5. Select Product


6. Connect. Step ni masa langkah yang ke tiga kena tekan volume down lama sikit.. tekan selama 2-3 minit untuk computer search software phone


7. Kalau step Connecting your phone ni success, click kat reset then dia akan downloadkan update dan reset phone.

8. Complete.

Senang kan? Kalau tak tahu macam aku. kira susah jugak laaa.. Untuk perhatian korang, step ni hanya untuk phone SONY je ye. Selain dari SONY.. tak dapek den nak tolong.



8 comments:

  1. kt mne nk cari update service tuh???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada dalam link tu. try click and u akan redirect ke sony webpage

      Delete
  2. Sy ada mslh hp.. lupa kunci hp.. so hp sy xleh buka... sy gna sony z. So mcm mn pchkn kod tu ye

    ReplyDelete
  3. xjumper pun cari ... henset sy sony xperia c3...
    cam mna unlock patten fon ...

    ReplyDelete
  4. salam sis. tak jumpa pun update services tu.

    ReplyDelete
  5. chuyên thay pin sony xperia c4 tphcm nếu như các bạn ở hcm bạn có thể tham khảo thêm dịch vụ địa chỉ thay pin sony xperia z5 việt nam tại shop bảo long trần văn đang để nhận phụ vụ good nhất giá phải chăn. Một trung tâm uy tín chuyên sửa lỗi sạc pin không đây ở các dòng máy Sony





    ReplyDelete