Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Friday, 4 January 2013

Travel: KL-Gurun-Penang


Assalam,

at 33 weeks, mak buyung ni larat lagi bawak perut sampai ke kedah & penang. Kalau ikutkan tak larat, memang sungguh tak larat la. tapi dengan semangat berkobar-kobar nak berjalan..ku teruskan juga walau banyak halangan sekalipun. eceh!

Ekceli, aku pegi kedah sebab nak menghanto pengantin. majlis sambut menantu kakak aku. kakak aku dapat suami orang kedah..maka dengan itu..kami sekeluarga membawa rombongan sebijik bas dan 2 buah kereta ke sana.

aku? kompom naik kereta. sape nak layan mak buyung yang asik nak membeser jek? drebar bas pon naik nyampah nak berenti banyak kali. haha nasib ada drebar sendirian berhad. so takde masalah..

perjalan jauh yang makan masa lebih 5 jam (sebab banyak berenti2) memang mencabar. sakit pinggang la wei duduk dalam kereta. macam-macam cara aku nak ilangkan lenguh. bukan main susah. serba tak kena. lepas tu dengan keadaan kaki yang bengkak macam belon lagi.. fuuhh! sabo je laa..

kaki bengkak belakang punye citer. jalan tetap diteruskan. hehe selagi belum bersalin.. jalannnn jee!

lepas majlis tu, merayap ke pekan rabu pastu straight ke penang!

takde plan pon nak ke Penang sebenarnya..tapi alang-alang adik ipar dapat masuk kolej jururawat. ape lagi. sambil menyelam minum air ler..




perantin
Rambang mata..


view dari bilik
with cik dear @ bukit bendera



@ pantai batu feringghi
malam new year @ batu feringghi
bercuti 5 hari 4 malam di apartment Sri Sayang dengan bajet RM50. bukan RM50 untuk satu malam ye.. tapi selama 5 hari 4 malam. memang syiookk. itu pon sebab cik dear apply apartment bank..jimat sudah bajet untuk penginapan. next time mahu ke sini lagi. sangat syiookk wo die punye bilik. puas hati. rasa sayang pulak nak tinggalkan rumah masa nak balik tu.. hukhuk

next mission: beranak. pastu nak bercuti lagiii!

hehe


hugs,

2 comments:

  1. Hati2 kak.. andd selamat menunggu hari kelahiran si baby :)

    ReplyDelete
  2. thanks noura! salam perkenalan! :)

    ReplyDelete