Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Sunday, 19 June 2011

Bukit Broga

Kali ni nak cerita pasal bukit broga punya trip. Walaupon tempat ni dah lama orang sebut2, tapi ini pengalaman first aku naik dengan kawan2.. hari Ahad 19 Mei 2011 adalah tarikh yang dipilih untuk buat aksi sebegini. cewah! padahal aksi xseberapa.. 

Bangun seawal pukul 3.41 pagi..aku da mula bersiap.. eksited la katakan.. memang berkobar2.. mana taknye.. sebab da janji dengan kawan2 lain berkumpul pukul 4.30 pagi kat petronas.

Trip ke Broga ni xramai pon join diatas sebab2 tertentu.. mana yang ade hal, xdapat la join.. ok tu takpe. Sekarang nak cerita pasal yang join. Mangsa yang terlibat adalah Zambre, Kak ina & husband, Faiz & Hazwan. Kitorang pergi ber-6 jek. Start gerak pukul 4.30 pagi and sampai pkul 5.30 pagi kat Semenyih.


Masa sebelum sampai xterpikir pon yang ramai orang kat sana. yelah, bukannya apa, rasanya dah ramai kot pegi Broga ni.. Tup..Tup.. sampai, hamik ko! ramai giler.  Siap kene bayar parking lagi. Kaya sape empunya kebun tu..hehe 


Bila da ramai.. kereta tak payah nak cakap la..banyak tapi tak banyak sangat la..Dapat jek parking.. Ceh!.. Yang kelako nye..baru nak naik da jem. Bukan jem kereta.. jem dengan orang yang nak naik ke Broga..


Sampai kat atas dalam pukul 6.03 pagi. Walaupon ramai, tapi aku rasa puas sebab dapat menikmati udara segar kat bukit tu.. Rasa Nyaman jek.. tu yang tertido sekejap..hehe penat...semput dibuatnye..fuhh!

Dalam ramai2 geng ber-enam ke Broga tu, Aku dengan dear jek yang sampai kat atas. Yang lain da surrender. Penat! Cis! Ingatkan boleh la amik gambo ramai2 kat atas tu.. Hampeh!
Takpe, Maybe 1st time and maybe ramai yang tak ready..its ok, next time boleh pegi lagi..


Antara gambar yang sempat di snap sepanjang kat Bukit Broga:


Budak ni memang tak pernah jumpa lalang..

Masa ni dalam pukul 7.30 pagi.. Adakah masih dikira subuh gajah? hihi


Suka bermain dengan lalang

Tersangat ramai manusia yang suka beriadah

Kepenatan

Turun pukul 8.30 pagi.. then lepak makan nasi lemak and laksa di rumah kak nor. Sedap, Seronok, Penat semua bercampur2..

No comments:

Post a Comment