Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Monday, 13 June 2011

Ikan Bakar Part 1

Bila sebut jek ikan bakar mesti terliur kan.. lagi -lagi bila time pose.. perh! kecur bai!.
Kali ni cerite pasal ikan bakar.. Dalam banyak2 ikan aku paling pantang dengan ikan pari.. Fuhh...ikan pari bakar..terbaekk..



Ada satu tempat port ni..yang mana kedainye tersembunyi tapi ramai orang yang datang makan. Tiptop walaupon kedai dia panas ala-ala sauna gitu.. kompom berpeluh2 kalau datang makan dekat situ. Lagi satu kalah la kedai yang cantik2 macam "Ikan Bakar Sekinchan" dan Ikan Bakar Pak Jabit..haha Bila plak Pak Jabit bukak kedai ikan bakar?? hahaha... 


Ikan2 yang ada dijual eh dibakar kat sana tu semuanya fresh..(info yang boleh dipercayai). Macam2 jenis ikan yang ditawarkan kepada para pelanggan  cewahh!! ayat tak boleh blah.. Antaranya pari, keli, talapia merah, terubuk dan banyak lagi..sampai tak reti nak nyebut..hehe
Sotong, udang & kerang bakar pon ada jugak..besar2 sotongnye macam ni.. tengok..




Kasi close up sikit..masa ni memang masing2 tengah lapo.. So, first visit ke kedai ni adalah bersama family. My sis yang belanje... aku tukang makan...hahaha the tourist guide pon my sis jugak.. Sebab dia yang bawak kitorang ke sini...Dia la yang kene belanja..hahaha

Teringin nak makan lagi kat sini..

Semangat Bro ni..

Pembuka Selera..Sedap bangat!

Bersambung dalam ikan bakar part 2..

No comments:

Post a Comment