Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie - Second Birthday

Thursday, 5 July 2012

makanan kesihatan katanye..


semalam masa nak buke pose.. bukan main lagi aku terliur tgk sup sayur. tak sempat-sempat balik keje terus carik bahan-bahan. tak sabar-sabar kononnye nak makan sup sayur jugak!!  segala mak nenek resepi siap da aku salin.

ada member aku baru bersalin pesan.. tak mo makan pedas-pedas time preggy.. tak elok untuk baby. masa tu aku baru rasa macam "ohhh ok...tak elok ke?.." so, kerana kamu la si kecik..aku dah tak nak makan pedas da.. err..tapi pedas sikit takpe kot..hahahaha

gambar amik kat google..sebab lupe nak snap sendiri punye..hehe


berbalik pada cerita sup sayur tadi. lepas sampai je rumah..aku terus masak laju-laju.. alaaa..sup sayur, kacaaang jek.. eceh! rasa macam tak caye sebab lauk aku cuma sup sayur je. cukup kot sebab dalam tu meriah... ayam pun aku letak..

aku rasa macam ok sebab dear pun cakap sedap. tapi tekak tak boleh terima la plak... rasa macam aku kene paksa makan makanan yang pelik-pelik. memang tak feel langsung makan. telan pun macam tak tertelan..rasa kecewa giler..maybe sebab tak pedas kot..

rasa menyesal pulak beriya-iya nak makan benda ni..last-last tak habis pun. pasni kalau nak masak macam ni lagi..elok la ada ikan bakar ke ayam panggang ke.. rasanya baru boleh layan la kot. hehe 




2 comments:

  1. xpe..atleast lepas kecur ko..
    tkut2 nnti klu xdpt mkn ape yg ko nk, kalau baby dah kuar nnti kuar air liur je..

    ReplyDelete
  2. selalu sangat macam ni..terliur..pastu makan tak habis~

    ReplyDelete